Clippersi prvi biraju, Griffin sigurna oklada

Clippersi prvi biraju, Griffin sigurna oklada

A. Beganović

Los Angeles Clippersi prvi će birati na ovogodišnjem NBA košarkaškom draftu koji će biti održan u njujorškom Madison Square Gardenu 25. juna.

Drugi će pravo izbora imati Memphis Grizzliesi, dok će Oklahoma City birati treća, a najlošija momčad protekle sezone Sacramento Kingsi birat će četvrti.

Imen tri kluba koja imaju pravo prvi birati igrače na draftu određuju se žrijebom, dok se dalje poredak određuje prema slabosti učinka u prethodnoj sezoni.

Clippersi su posljednji put imali pravo izbora na draftu 1998. godine i tada su izabrali Michaela Olowokandija, koji taj izbor nikad nije opravdao. Međutim, u ovogodišnjem draftu momčad iz Los Angelesa gotovo sigurno će izabrati Blakea Griffina i gotovo svi košarkaški stručnjaci se slažu da ovaj put neće pogriješiti.

Griffin igra na poziciji krilnog centra, a u protekloj sveučilišnoj sezoni nastupajući za Oklahoma Soonerse upisao je 30 double – doublova u sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.