Clippersi slavili, Paul eliminisao branitelja naslova

NBA

Clippersi slavili, Paul eliminisao branitelja naslova

Košarkaši Los Angeles Clippersa uspjeli su u odlučujućoj sedmoj utakmici savladati San Antonio Spurse i plasirati se u polufinale Zapadne konferencije. 

Rezultat susreta glasio je 111:109, a heroj u pobjedi Los Angeles Clippersa bio je Chris Paul koji je ubacio 27 poena i u posljednjoj sekundi prije kraja pogodio težak šut za pobjedu. 

"Bili smo mnogo puta u ovakvoj situaciji i u većini slučajeva sam promašivao. Razgovarali smo o tome i upalilo je kada je bilo najpotrebnije", izjavio je nakon meča Chris Paul, a priznanje mu je odao u protivnički igrač Tim Duncan. 

"Njegov šut je bio nevjerovatan. Znao sam da igra povrijeđen, ali je uspio. Stvarno je pogodio nevjerovatan šut preko dvojice. On je sjajan vođa i nevjerovatan je za gledanje. Volio bih da nisam igrao protiv njega", riječi su Duncana. 

Paul je veliku pomoć imao u Blakeu Griffinu koji je ostvario triple-double učinak s 24 poena, 13 skokova i 10 asistencija, a ovo je Los Angeles Clippersima tek četvrto polufinale konferencije u historiji franšize. Naredni okršaj je već u ponedjeljak protiv Houston Rocketsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije