Clippersi vladaju Los Angelesom

Griffin predvodio Clipperse do pobjede

Clippersi vladaju Los Angelesom

D. Rakanović

U prvoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige Los Angeles Clippersi u gradskom derbiju su savladali Lakerse rezultatom 115:104.

Clippersi su odlično otvorili utakmicu i veoma brzo su poveli sa 17:0, ali Lakersi do kraja prvog perioda igre uspijevaju da se vrate u utakmicu (28:22), i do sredine treće četvrtine su bili u igri. Tada Clippersi dodaju gas i do kraja trećeg perioda prave 20 poena prednost (93:72), a u posljednjoj četvrtini Lakersi uspijevaju da ublaže poraz.

Clipperse je večeras predodio Blake Griffin sa 36 poena i osam skokova. Chris Paul je ubilježio double-double učinak sa 29 poena i 12 asistencija. Istakli su se i JJ Redick sa 19 poena i DeAndre Jorda sa 11 poena i 12 skokova. 

U redovima Lakersa se istakao rezervista David Nwaba sa 19 poena. Brandon Ingram je postigao 18, Thomas Robinson 16, a Julius Randle 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi