Collet objavio spisak, računa i na euroligaške igrače

Selektor Francuske

Collet objavio spisak, računa i na euroligaške igrače

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini igra protiv Francuske, Belgije i Rusije.

Kvalifikacije počinju 24. novembra, a naš prvi rival je Rusija (kod kuće), a onda slijedi tri dana kasnije gostovanje Francuskoj.

Francuski selektor Vincent Collet objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacije, a na preliminarnom spisku je uvrstio 24 košarkaša.

Andrew Albicy, Léo Westermann, Thomas Heurtel, Antoine Diot, Axel Julien, Elie Okobo, Fabien Causeur, Nando De Colo, Edwin Jackson, Paul Lacombe, Charles Kahudi, Axel Toupane, Axel Bouteille, Lahaou Konaté, Louis Labeyrie, Adrien Moerman, Boris Diaw, Amine Noua, Vincent Poirier, Kevin Séraphin, Moustapha Fall, Alain Koffi, Mouhammadou Jaiteh, Mathias Lessort.

Da, to su francuski igrači koji će vjerovatno biti u rosteru za duele s BiH, naravno neki će i otpasti sa spiska do početka kvalifikacija. Nema NBA igrača, a predvodnik ove generacije bi mogao biti Nando De Colo, a vrijedi istaći i Thomasa Heurtela, Antoinea Diota, Borisa Diawa, Lea Westermanna...

Zanimljivo, na spisku se nalaze i pojedini igrači koji nastupaju u Euroligi, a Collet se nada kako će i oni imati pravo nastupa, mada još uvijek nije postignut dogovor. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti