Collet odabrao 12 igrača za Belgiju i BiH
Foto: EPA

Bez igrača iz Eurolige

Collet odabrao 12 igrača za Belgiju i BiH

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vincent Collet odabrao je igrače za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije i BiH.

Popis od 17 igrača skraćen je na 12 imena, a Francuzi u ovim duelima neće računati na igrače iz Eurolige.

Collet je odlučio da odabre ove košarkaše:

Andrew Albicy (Andorra), Axel Bouteille (Limoges), Boris Diaw (Paris), Moustapha Fall (Sakarya), Edwin Jackson (Guandgdong), Mouhammadou Jaiteh (Limoges), Julien Axel (Dijon), Lahaou Konate (Nanterre), Alain Koffi (Pau Orthez), Louis Labeyrie (Strasbourg), Paul Lacombe (Monaco), Amine Noua (Asvel).

Francuska kvalifikacije otvara 24. novembra protiv Belgije, a tri dana kasnije dočekuju reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi