Conley i Gasol donijeli trijumf Memphisu
Foto: EPA

Memphis izjednačio u seriji protiv San Antonija

Conley i Gasol donijeli trijumf Memphisu

D. Rakanović

Košarkaši Memphisa savladali su na domaćem parketu San Antonio sa 110:108 nakon produžetka i tako izjednačili seriju na 2:2. 

U neizvjesnoj utakmici u FedEx Forumu domaći košarkaši su slavili su najviše zahvaljujući fantastičnoj partiji Mikea Conleya. On je utakmicu završio sa 35 poena, uz devet skokova i osam asistencija, a s druge strane je svoju noć imao fantastični Kawhi Leonard koji je postigao 43 poena. 

Leonard je oborio svoj rekord karijere kada su u pitanju utakmice u play-offu. 

U četvrtoj četvrtini je upravo Leonard držao Spurse u igri, postigavši 16 poena zaredom, ali je Conley košem na četiri i po sekunde prije kraja odveo utakmicu u produžetak. 

I u produžetku nastavljena je borba ove dvojice košarkaša, ali ipak je utakmicu riješio Mark Gasol pogotkom u posljednjoj sekundi produžetka. 

Mark Gasol je upisao 16 poena i 12 skokova, a JaMychal Green je dodao 14 poena. Veteran Vince Carter je odigrao solidnu utakmicu postigavši 13 poena.

U poraženoj ekipi Leonard je pored pomenutog košgeterskog učinka upisao i osam skokova, šest ukradenih lopti i tri asistencije. Pratio ga je Tony Parker, koji je noćas podsjetio na svoje stare partije kada je bio na vrhuncu karijere. Utakmicu je završio sa 22 poena, uz pet asistencija i četiri skoka. LaMarcus Aldridge je dodao 13 poena.

Serija između ove dvije ekipe je izjednačena na 2:2, a naredni meč se igra u San Antoniju i na rasporedu je 26. aprila u 1 sat po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi