Connecticut nanizao 78 pobjeda

NCAA

Connecticut nanizao 78 pobjeda

U velikom ženskom NCAA finalu u San Antoniju, Connecticut je bio bolji od velikog rivala Stanforda sa 53:47. Bilo je to finale sa najmanje poena u historiji lige.

Prvo poluvrijeme bilo je pravi užas. Stanford je vodio sa 20:12, da bi igračice Geme Auriemmae u drugom poluvremenu zahvaljujući sjajnoj Mayi Moore stigle do preokreta i drugog naslova u posljednej tri godine.

Connecticut Huskies je prva ekipa koja je sezonu završila bez poraza. Connecticut je sezonu završio sa skorom 39-0, a ovo im je bila 78. uzastopna pobjeda u posljednje dvije sezone.

Prvo ime utakmice bila je Maya Moore sa 23 poena i 11 skokova, a Tina Charles je dodala 9 poena, 11 skokova i 6 blokada. Kyle Pedrsen je kod Stanforda upisala 15 poena i 17 skokova, a Ogwumike je dodala 11 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti