Cousins postaje najplaćeniji košarkaš u povijesti

Kingsi mu nude 200 miliona dolara

Cousins postaje najplaćeniji košarkaš u povijesti

M. Šljivak

Centar Sacramento Kingsa DeMarcus Cousins dobiće na ljeto ponudu od ovog tima koja se ne odbija.

Cousins je jedna od najvećih zvijezda NBA lige i na ljeto će imati mogućnost da pregovara o novom ugovoru, ali i da posluša ponude drugih ekipa.

Međutim, ono što mu spremaju u Sacramentu je poseban slučaj i on bi mogao postati igrač s najvećim ugovorom svih vremena.

Rukovodstvo Kingsa je spremno platiti Cousinsu čak 200 miliona dolara kako bi ostao u njihovim redovima, što je apsolutni rekord kada su NBA igrači u pitanju.

Trenutni rekorder NBA lige je košarkaš Memhisa Mike Conley kojem će Grizzliesi za petogodišnju vrijednost platiti 153 miliona dolara.

Ipak, njegov rekord će vjerovatno trajati samo do ovog ljeta, kada će vjerovatno Cousins zauzeti njegovo mjesto na vrhu.

Ove sezone sjajni centar igra odlično. Prosječno po meču ubacuje 28 poena, a ima i 10 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi