Cousins vjeran Kingsima

Ništa od trejda

Cousins vjeran Kingsima

Jedan od najboljih centara lige DeMarcus Cousins istakao je da želi produžiti ugovor sa Sacramento Kingsima.

"Želim da ostavim nasljeđe u Sacramentu. Da moj dres bude pod svodovima hale Kingsa. Srećan sam ovdje, želim da ostanem ovdje. Mislim da smo na pravom putu. Igramo najbolju košarku do sada, tim je pun samopouzdanja, možemo biti još bolji narednih godina", rekao je Cousins, koji bi za petogodišnju vjernost Sacramentu mogao da dobije 220 miliona dolara.

Za usluge snažnog centra bilo je zainteresovano nekoliko klubova, među njima i Phoenix Sunsi koji su nudili T. J. Warrena i Alexa Lena, ali i najmanje dva pika prve runde.

Cousins ove sezone prosječno bilježi 27.8 poena (četvrti u ligi), 10.6 skokova i 4.8 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi