Čović: Neću sudiji spominjati sjeme, oca i majku

Predsjednik Zvezde nakon odluke Eurolige

Čović: Neću sudiji spominjati sjeme, oca i majku

Euroliga je donijela odluku da kazni Galatasaray, ali i Crvenu zvezdu zbog nereda u Istanbulu pred duel dva kluba u kojima je život izgubio Marko Ivković. 

Dvadesetpetogodišnji Marko Ivković izgubio je život u Istanbulu kada je došlo do sukoba između dvije navijačke skupine. Galatasarayu je izrečena kazna od 100.000 eura i tri meča bez navijača na domaćem terenu, dok je Zvezda kažnjena sa 50.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama. Predsjednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, nezadovoljan je izrečenom kaznom. 

"Zvezda će se žaliti. Ja disciplinskom sudiji po starom srpskom običaju neću spominjati ni sjeme, ni oca, ni majku, ali veću glupost nisam vidio. A svašta sam prošao u raznoraznim oblastima života. Zvezda ne snosi nikakvu krivicu za nerede u Istanbulu," rekao je Čović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.