Crabbe i Caroll predvodili Brooklyn do pobjede
Foto: EPA

Netsi bolji od Hawksa

Crabbe i Caroll predvodili Brooklyn do pobjede

Brooklyn Netsi su u Barclays Centru ugostili Atlanta Hawkse i u dosta zanimljivoj utakmici upisali pobjedu rezultatom 116:104.

Hawksi su, ipak, nešto bolje otvorili meč, pa su polovinom prve dionice došli do plus šest. Netsi tu prednost ubrzo anuliraju i prelaze u vodstvo, ali Atlanta ipak uspijeva u drugu četvrtinu ući s prednošću.

Trajala je prednost Hawksa od 4-5 poena sve do polovine druge četvrtine, kada Netsi počinju igrati sjajnu u napadu, nakon čega stižu do preokreta, a na poluvrijeme odlaze pri rezultatu 56:53 u svoju korist.

Krajem trećeg dijela Netsi prave sjajnu seriju i dolaze do najveće prednosti na utakmici, od 16 poena razlike. Uspijevali su domaći čuvati ugodnu prednost sve do polovine zadnje dionice kada Atlanta dolazi do izjednačenja, ali ne i do vodstva. Nakon toga Netsi ponovo počinju sa odličnom igrom, a njihova prednost je rasla do kraja utakmice, koja je okončana rezultatom 116:104. Treba istaće da se u samom finišu utakmice povrijedio playmaker gostiju Dennis Schroder, koji je morao napustiti parket.

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Allen Crabbe sa 20 postignutih poena, dok je DeMarre Carroll ubacio 17. D'Angelo Russell i Caris LeVert su dodali po 16 poena, dok je Russell imao i sedam skokova, te deset asistencija.

U poraženoj ekipi je najraspoloženiji bio iskusni Marco Belinelli sa 19 poena, dok je Schroder ubacio 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi