Crabbe režirao preokret Portlanda

Bitna pobjeda Portlanda u borbi za play-off

Crabbe režirao preokret Portlanda

D. Rakanović

Košarkaši Portland su nakon preokreta savladali Minnesotu Timberwolvese na domaćem parketu rezultatom 105:98 i napravili veliki iskorak ka plasmanu u doigravanje Zapadne konferencije.

Portland je u svom Moda centru slavio zahvaljujući odličnom posljednjem periodu koji su dobili sa 25:11, a u tom periodu se posebno istakao Allen Crabbe koji je pogodio četiri vezane trojke. 

Gosti su bolje otvorili utakmicu i veoma rano stvorili prednost od 14 poena. Ipak, Portland do poluvremena uspijeva da smanji zaostatak na osam poena. U trećem periodu Portland uspijeva doći i do izjednačenja, ali Minnesota je serijom poena završila četvrtinu i otišla na sedam poena prednosti (80:87). 

U posljednjem periodu Portland pravi preokret prvenstveno zahvaljujući večeras šuterski odlično raspoloženom Allenu Crabbeu koji je za vezao četiri trojke za 97:91. Nakon nekoliko minuta praznog hoda, Lillard je poenima sa slobodnih bacanja odveo Portland na sedam poena prednosti (101:94) na manje od minut do kraja utakmice i time prelomio utakmicu. 

U sastavu Portlanda najefikasniji je bio Crabbe sa 25 poena (8/10 za 3 poena). Damian Lillard je ubacio 22 poena, uz devet skokova i osam asistencija. CJ McCollum je dodao 18 poena i pet asistencija. 

Kod Minnesote se istakao Andrew Wiggins sa 36 poena i osam skokova. Karl-Anthony Towns je ubacio 24 poena, uz 16 skokova, a Ricky Rubio 19 poena, uz sedam skokova i pet asistencija. 

Portland je ovom pobjedom došao na omjer 39-40 i nalazi se na osmom mjestu Zapada, dok devetoplasirani Denver ima omjer 37-41.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi