Crna gora slavila, Srbija poražena

Pripremne utakmice

Crna gora slavila, Srbija poražena

Crna Gora je ostvarila pobjedu nad Novim Zelandom u sklopu pripremnog turnira koji se igra u Skopju. Rusi su u Litvaniji bili bolji od domaćina, dok je Srbija poražena od Australije.

Crnogorci su dosta dobro odigrali prvo poluvrijeme koje su završili sa 15 poena prednosti (42:27). U njihovoj igri ništa nije nagovještavalo da će se se u nastavku baš toliko mučiti za pobjedu. Nakon serije Novozelanđana (3:21) ulazi se u neizvjesnu završnicu. Kraj utakmice ipak pripada Crnoj Gori koja na krilima Pekovića (23 poena), Dragičevića i Cooka (oba po 10 poena) dolazi do druge pobjede u ovim pripremama.

U Litvaniji domaći košarkaši su doživjeli i svoj drugi poraz na domaćem terenu. Nakon Slovenaca, ovaj put bolji su bili Rusi koji su slavili sa 80:88. Sve je bilo rješeno u drugoj četvrtini koju su ruski košarkaši završili sa skorom od 4:22. Litvanci su se vratili u igru tokom drugog poluvremena ali za nešto više nedostajalo je snage. Mozgov je postigao 16 poena za pobjednika. Uz njega najbolji kod Rusa Fridzon sa 14 koševa i Kiriljenko sa jednim manje. U sastavi Litvanaca Valančiunas 13 uz 16 skokova i Jankunas 14 poena.

Australija je u Londonu savladala Srbiju sa 78:69, uz 17 poena Inglesa. U Srbiji najbolji Krstić sa 17 i Savanović sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.