Crnogorci dobili pojačanje za Eurobasket

Crnogorci dobili pojačanje za Eurobasket

M. Šljivak

Američki košarkaš, Tyrice Rice, nastupaće za selekciju Crne Gore na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji, koji se igra u septembru.

Novi košarkaš Maccabija iz Tel Aviva dobio je danas crnogorski pasoš, te će se pridružiti pripremama selekcije Crne Gore, koja se na Evropskom prvenstvu nalazi zajedno u grupi sa našom reprezentacijom.

Ovaj 26-godišnji playmaker ima iza sebe odličnu sezonu u minhenskom Bayernu gdje je prosječno ubacivao preko 15 poena po meču, a bivši student univerziteta Boston igrao je još za Lietuvos Rytas, Artland i Panionios.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti