Crnogorci i bh. igrači stranci u Srbiji?!
Elmedin Kikanović stranac je u Crvenoj zvezdi

Odluka Skupštine KS Srbije

Crnogorci i bh. igrači stranci u Srbiji?!

Prema odluci Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, igrači koji dolaze iz Crne Gore i BiH od nove sezone tretiraće se kao stranci!?

Skupština je protekla uz dosta teškoća jer je bilo prisutno samo 25 od 45 članova, a selektor Dušan Ivković kazao kako je rad košarkaške organizacije blokiran.

Izmjena pravilnika o statusu stranih igrača mogla bi da ima veliki uticaj na roster ekipa iz Srbije koje će igrati u NLB ligi jer vodeći timovi imaju igrače koji se u regionu tretiraju kao domaći.

Tako Crvena zvezda ima Milana Miloševića i Elmedina Kikanovića iz BiH, te Bakića iz Crne Gore, a Partizan je prethodnu godinu završio sa centarskim parom Crnogoraca (Rakočević, Vraneš).

Pored odluke o ograničenju broja igrača iz regiona odlučeno je i da prvi profesionalni ugovor mora da bude potpisan na najmanje jednu, a najviše četiri godine, kao i da se uvede raspodjela obeštećenja kada igrač odlazi u inostranstvo.

Odluke Skuštine nisu naišle na odobravanje od strane klubova koji će morati pretrpjeti izmjene u igračkom kadru, odnosno moraće odustati od dovođenja tolikog broja košarkaša sa prostora bivše Jugoslavije, prije svih Crne Gore i BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.