Crnogorci prijete Barci zbog Tyresea Ricea

Može ostati bez pasoša

Crnogorci prijete Barci zbog Tyresea Ricea

E. Škorić

Tyrese Rice bi mogao izgubiti crnogorsko državljanstvo ukoliko ne bude nastupao na Eurobasketu.

Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević objavio je širi spisak Crne Gore za pripreme za Eurobasket, a na spisku je i Tyrese Rice. Košarkaš Barcelone bi, međutim, mogao da se ne odazove pozivu.

Crna Gora je u julu 2013. godine ponudila pasoš Riceu, koji je tada igrao u Maccabiju. Amerikanac je prihvatio poziv i zaigrao iste godine na EP-u u Sloveniji, da bi nakon toga kazao da više ne želi da igra za Crnu Goru.

U Crnogorskom košarkaškom savezu bili su razočarani. Ipak, 2017. godine opet se pojavila mogućnost da Rice zaigra za Crnogorce, ali je poslao liječničku dokumentaciju i pravdao se kako duži period ne može da igra, no ubrzo je ipak zaigrao u dresu Barcelone.

Crnogorci prijete da će mu uzeti pasoš, onda bi nastali problemi za Barceonu, pa i za samog igrača. Mogla bi ta saga potrajati, ali u Crnoj Gori se nadaju da će Rice igrati za njihovu reprezentaciju, a ako odbije, izgubit će pasoš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti