Crvena zvezda "krade" najveće pojačanje Igokee
Foto: EPA

Beograđani žele Wrighta

Crvena zvezda "krade" najveće pojačanje Igokee

Igokea je prije dvije sedmice saopštila da je angažovala veliko pojačanja. Dorell Wright je stigao u Aleksandrovac i obukao dres Igokee, a riječ je o košarkašu koji je 2006. godine bio najmlađi član šampionske ekipe Miami Heata.

Wright je tako postao jedno od najvećih imena koje je zaigralo u BiH, ali i u ABA ligi. Međuti, ovaj 31-godišnji krilni košarkaš se možda i neće dugo zadržati u Aleksandrovcu, s obzirom da je za njegove usluge zainteresovana Crvena zvezda.

Čelnici Zvezde su već, navodno, razgovarali sa vodećim ljudima Igokee o mogućem Wrightovom transferu.

Dorell Wright ima ugovor sa Igokeom do 1. decembra ove godine, pa bi odmah nakon isteka istog mogao obući dres Crvene zvezde.

Ovog američkog košarkaša je 19. pickom na draftu 2004. godine izabrao Miami Heat. On se na Floridi zadržao do 2010. godine, kada prelazi u Golden State. Upravo mu je sezona 2010/2011 bila najbolja u karijeri, kada je u dresu Warriorsa u prosjeku bilježio 16.4 poena, 5.3 skokova i tri asistencije po utakmici.

Nakon Warriorsa nastupao je za Philadelphia 76erse, Portland Trail Blazerse, kineski Beikong Fly Dragons, te ponovo Miami.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi