Crvena zvezda poražena u Pireju

Euroliga, 8. kolo

Crvena zvezda poražena u Pireju

E. Ganibegović

Olyimpiakos je u dvorani Mira i prijateljstva stigao do rutinske pobjede nad Crvenom zvezdom rezultatom 85:59.

Domaćini su bili favoriti u ovoj utakmici, a već u prvoj dionici su pokazali da u ovome meču žele da dođu do punog plijena. Ekipa iz Beograda nije mnogo pokazala pa je prvi dio završio 22:13 u korist grčke ekipe.

Početak druge četvrtine je pripao Zvezdi koja se uspjela vratiti na tri poena zaostatka, međutim to je najviše što su mogli pa su domaćini brzo svoje vodstvo digli na 10 poena razlike. Na odmor se otišlo rezultatom 47:37.

Poslije pauze Olympiakos je igrao sjajno, te je svoju prednost povećao na 18 poena i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. U posljednjoj dionici domaćini su rutinski odradili posao i upisali pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi je bio Hollis Thompson koji je zabio 13 poena, dok je kod gostiju dobru partiju pružio Taylor Rochestie sa 20 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti