Crvena zvezda preko Unicaje do druge pobjede u grupi E
Foto: EPA

Beograđani slavili sa 87:73

Crvena zvezda preko Unicaje do druge pobjede u grupi E

Košarkaši Crvene zvezde su večeras pred svojim navijačima savladali Unicaju rezultatom 87:73.

Već u prvoj četvrtini bilo je jasno da su crveno-bijeli motivisanija ekipa u Pioniru. Nakon prvih deset minuta, zvezda je vodila rezultatom 21:14, da bi na odmor otišla sa +10 (41:31).

Unicaja se u trećoj četvrtini uspjela rezultatski približiti svom večerašnjem rivalu, ali su domaći košarkaši do kraja uspjeli napraviti veliku razliku i upisati svoj drugi trijumf u grupi E TOP 16 faze.

Najefikasniji igrač u ekipi Crvene zvezde bio je Stefan Jović sa 15 poena. Gudurić je postigao 13, a Simonović 12 poena. Unicaju je sa 11 poena predvodio Jamar Smith, a zanimljivo je da je on bio jedini igrač španskog tima sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa E:

Crvena zvezda - Unicaja 87:73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi