Crvena zvezda se pojačava

Price i Schorsantis u crveno-bijelom

Crvena zvezda se pojačava

S. Bošković

Crvena Zvezda je proteklih dana radila na novim pojačanjima. U klub je stigao playmaker Anthony Price, te grčki centar Sofoklis Schortsantis.

Schortsantis je stigao kao zamjena za Bobana Marjanovića, koji odlazi u San Antonio Spursa, a potpisao je ugovor na jednu godinu.

Prošle sezone ovaj centar osvojio je titulu u Euroligi sa Machabijem, te se je sa Zvezdom povezivao proteklih sedmica, no to je bilo demantovano. 

Ipak, došlo je do obrata te će ovaj iskusni 30-godišnjak pojačati klub s Malog Kalemegdana, a ujedno će i postati prvi grčki košarkaš koji je zaigrao za Zvezdu. Baby Shaq, kako još nazivaju, igrao je još Olympiakos, Panathinakos, te Maccabi, u čijem je timu prošle godine izabran u najbolju petorku Eurolige. Karijeru je počeo u Iraklisi, te je jedno vrijeme igrao i za Kantu, te Aris. 

Schorsantis je pokazao da može igrati odlično na obe strane terene, te donijeti prevagu na utakmici. Visok je 208 centimetara, težak 156 kilograma, a prošle sezone je bio brojkama od 6,7 poena, 2,3 skoka, te je bilježio po jednu asistenciju u Euroligi. Igrao je 14 minuta u prosjeku po utakmici. 

Anthony Price je drugo pojačane Crvene Zvezde, a ima NBA iskustvo. 

Visok je 188 centimetara, ima 28 godina, te je šest sezona boravio u najjačoj ligi svijeta. Najveći dio karijere proveo je u Indiana Pacersima za koju je odigrao 160 utakmica, a igrao je još za Wizarde, Wolwse, te Cleveland Phoenix.

U 216 utakmica u NBA ligi prosječno je ubacivao 5,8 poena, te bilježio dvije asistncije. 

Dolazi na poziciju playmakera, kao zamjena za Markusa Williamsa koji je napustio crveno-bijele nešto ranije ovog ljeta. Osim Williamsa otišli su još Boban Marjanović i Nikola Kaliniič. 

Smatra se da će prvak Srbije, te osvajač regioanlne ABA lige dovesti još dva pojačanja, na pozicijama dva i tri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.