Crvena zvezda treći put ove sezone bolja od Lietuvos Rytasa

Odigrane prve utakmice osmine finala Eurocupa

Crvena zvezda treći put ove sezone bolja od Lietuvos Rytasa

Večeras je odigrano šest susreta osmine finala košarkaškog Eurocupa u kojima su dvije pobjede ostvarile gostujuće ekipe. 

Najveću zalihu pred revanš meč ostvario je Unics Kazan. Igrači Unicsa su na gostovanju kod Nymburka slavili sa ubjedljivih 91:58 i skoro sigurno ostvarili plasman u četvrtfinale. Gostujuću pobjedu ostvarila je i berlinska Alba, koja je u Italji slavila protiv Sasarija sa 91:83. 

Crvena zvezda je u Pioniru pred 7 hiljada gledalaca slavila treću pobjedu protiv Lietuvos Rytasa ove sezone. Beograđane je do pobjede 88:82 predvodio Boban Marjanović sa 21 poenom. 

Dobru zalihu pred revanš mečeve ostvarili su Valencia i Bešiktaš. Valencia je sa 75:59 slavila protiv Khimkija, dok je Bešiktaš sa 88:71 sredio Nizhny. 

Najveća neizvjesnot očekuje se u duelu Ulma i Hapoela. Njemački klub je večeras u prvoj utakmici slavio sa 89:87 protiv gostiju iz Jerusalema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.