CSKA  tri od tri, Olympiakos zaustavio Milano

Euroliga

CSKA tri od tri, Olympiakos zaustavio Milano

E. Škorić

Košarkaši CSKA iz Moskve upisali su i treću pobjedu u Euroligi, dok je Olympiakos u Pireju slavio protiv Milana.

Milan je poslije uvodne dvije pobjede ipak poražen u Pireju, gdje je grčki tim slavio sa 91:81 (25:19, 21:22, 24:20, 21:20).

Domaće je na putu do pobjede vodio Vasilis Spanoulis sa 16 poena, koliko je dodao i Green, dok je Birch meč završio s 12 poena, a po 10 su dodali Hackett i Lojeski. Raduljica je sa 14 bio najbolji kod Milana, poen manje ubacio je Zoran Dragič, a 12 poena skupio je Alessandro Gentile.

CSKA je u Istanbulu sa 93:87 porazila domaći Anadolu Efes. Moskovljani su bili bolji i zasluženo su došli do treće pobjede, dok je Efesu ovo bio treći poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

De Colo je bio sjajan kod Rusa sa 26 poena, dok je Teodosić dodao 15, a Higgins 13 poena. U domaćem timu Thomas je ubacio 16, Brown 14, a Cotton 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi