CSKA bolji od Barcelone, Fener pao u Grčkoj

Euroliga

CSKA bolji od Barcelone, Fener pao u Grčkoj

D. Vejo

Večeras su u okviru 12. kola Eurolige odigrana tri susreta.

Košarkaši moskovskog CSKA na svom parketu bili su bolji od Barcelone rezultatom 92:76, po četvrtinama je bilo 24:11, 20:31, 27:23 i 21:11.

Domaći tim furiozno je otvorio utakmicu, pa je tako prvu četvrtinu riješio u svoju korist. Međutim, Barcelona se budi u nastavku te drugi period dobijaju rezultatom 20:31, pa se na odmor odlazi s prednošću Moskovljana od dva poena razlike (44:42).

Nakon odmora bolje je zaigrao ruski tim. Obje četvrtine riješili su u svoju korist te na kraju zasluženo slavili. 

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Higgins sa 23 data poena, dok je to kod gostiju bio Claver sa 17.

U drugom duelu, snage su odmjerili Galatasaray i Milano. Domaćin je bio bolji rezultatom 83:80. Kada je u pitanju efikasnost, kod turskog tima istakao se Micov sa 23 postignuta koša, dok je to u Milanu bio Simon sa 15.

Treću utakmicu, odigrali su Panathinaikos i Fenerbahče, a gdje je grčki tim slavio rezultatom 81:70. Grke je do pobjede predvodio Calathes sa 16 poena, dok je to kod turskog tima bio Nunnally sa 21 postignutim košem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi