CSKA dočekuje Efes, Barca protiv Baskonije

Euroliga, 20. kolo

CSKA dočekuje Efes, Barca protiv Baskonije

U Euroligi danas je na programu pet mečeva.

U okviru 20. kola snage će u Moskvi odmjeriti domaći CSKA i Anadolu Efes.

Aktuelni prvak i lider na tabeli nalazi se u nešto lošijoj formi. U posljednjih šest utakmica zabilježio je samo dvije pobjede, tako da će u duelu sa ekipom iz Istanbula zasigurno biti silno motivisan. 

Efes je sa druge strane u posljednjih mjesec dana zabilježio polovičan učinak (3-3) i trenutno je devetoplasiran sa omjerom 9-10.

Posrnula Barcelona u Palau Blaugrani dočekaće ekipu Baskonije. 

Katalonci su u potpunosti zakazali u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarivši samo osam trijumfa, a večeras će imati novu priliku da se eventualnom pobjedom vrate u borbu za play-off. 

Njihov večerašnji rival, ekipa Baskonije (11-8), nastojaće da popravi utisak nakon katastrofalnog poraza od Crvene zvezde u prošlom kolu.

Danas još igraju Darussafaka - Žalgiris, Olympiacos - Bamberg i Real - Armani.

Euroliga, 20. kolo

CSKA - Anadolu Efes (18:00 časova)

Darussafaka - Žalgiris (18:45)

Barcelona - Baskonia (19:00)

Olympiacos - Bamberg (20:00)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real - Milano (21:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi