CSKA i Alba slavili, navijači Galate pravili probleme

Euroliga, TOP 16

CSKA i Alba slavili, navijači Galate pravili probleme

Košarkaši CSKA iz Moskve su pobjedom protiv Unicaje (95:77) zasjelo na čelo grupe F nakon nepotpunih 11. kola.

Bila je to deveta pobjeda Moskovljana u TOP 16 fazi do koje su je vodili raspoloženi Miloš Teodosić sa 25 i Nando De Colo sa 19 poena. Sa druge strane, Fran Vasquez je sa 14 poena bio najbolji pojedinac svog tima, dok je Kenan Karahodžić ubacio osam poena.

Posljednju utakmicu večeri su u Berlinu odigrali Alba i Galatasaray. Susret je kasnio zbog problema koje su izazvali gostujući navijači, kojih je u Berlinu bilo nekoliko hiljada.

Brojne navijače, pretežno koloniju Turaka u Berlinu, na kraju je morao smirivati Ergin Ataman, koji je molio navijače Galatasaraya da se smire i dozvole da se meč odigra.

Desetkovani klub iz Istanbula je na kraju poražen rezultatom 75:68 od Albe, koja je od gotovog napravila veresiju. Imao je njemački tim visoku prednost, da bi u posljednjoj dionici gosti serijom vratili meč u potpuni egal.

Srećom po klub iz njemačke prijestolnice, sve se po njih dobro završilo, pa tako i dalje ostaju u borbi za plasman dalje u svojoj grupi E.

Euroliga, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Unicaja - CSKA 77:95
Alba - Galatasaray 75:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.