CSKA i Dinamo sigurni na startu

Super liga Rusije

CSKA i Dinamo sigurni na startu

Počelo je doigravanje u ruskoj košarkaškoj Super ligi. U prve četiri utakmice tri pobjede su upisali favorizovani domaći timovi, dok je senzaciju priredio Spartak St. Petersburgh koji je slavio u gostima kod Khimkija.

CSKA je na svom parketu slavio protiv Samare sa 64:57 i poveo sa 1-0 u seriji. U redovima aktuelnih prvaka prvo ime bio je Trajan Langdon sa 21 poenom, dok je kod Samare najbolji bio Ivanov sa 14 poena.

Najsigurniji je bio Unics koji je bio bolji od Triumpha sa 80:58, a momčad iz Kazana do pobjede je predvodio Vladimir Veremeenko sa 19 poena, a Brion Rush je sa 12 poena bio najefikasiji kod tima iz predgrađa Moskve.

Sergej Bikov i Sergej Monia su sa po 20 poena predvodili Dinamo do pobjede nad Lokomotivom iz Kubana rezultatom 79:70. James Guist je sa 17 poena bio najbolji kod Lokomotiva.

Senzaciju dana je priredio Spartak koji je slavio kod Khimkija sa 78:66 na krilima amerikanaca Levansa Fieldsa i Jamesa Whitea koji su ubacili 23 odnosno 21 poen. Jedini kod Khimkija koji je odigrao na svom nivou bio je Kelly McCarthy sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.