CSKA izborio plasman u Berlin

Četvrtfinale Eurolige

CSKA izborio plasman u Berlin

Branilac naslova prvaka Evrope, moskovski CSKA, postao je prvi učesnik Final Foura nakon što je i večeras bio bolji od Partizana.

Moskovska je ekipa zabilježila pobjedu rezultatom 67:56 u Beogradskoj areni i tako sa maksimalnih 3:0 preskočila Partizan i plasirala se na Final Four koji će se početkom maja održati u Berlinu.

Madridski je Real uspio pred svojim navijačima smanjiti na 1:2 u seriji sa Olympiacosom, pobjedom u Madridu rezultatom 71:63, nedopustivši ekipi sa Pireja prednost ni u jednom trenutku.

Panathinaikos je neočekivano ubjedljiv bio u Sieni. Domaći Montepaschi osramoćen je sa čak minus 19 (53:72), te je Pao uspio vratiti prednost u ovoj seriji, koja sada iznosi 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.