"CSKA je favorit, ali borićemo se do kraja"

Košarkaš Olympiacosa Vassilis Spanoulis smatra

"CSKA je favorit, ali borićemo se do kraja"

Olympiacos će u polufinalu Final Foura Eurolige odmjeriti snage sa braniocem titule, moskovskim CSKA, a plej Pirejaca Vassilis Spanoulis se nada da njegova ekipa može da iznenadi i izbori plasman u veliko finale.

"Oni su izuzetno kvalitetni na svim pozicijama. Teodosić i De Colo su njihova pokretačka snaga, ali smatram da velike zasluge za njihov uspjeh snosi i Kyle Hines, koji odrađuje veoma dobar posao u odbrani", rekao je Spanoulis.

"Dva puta smo izgubili u regularnom dijelu od CSKA, međutim, sada se nalazimo u potpuno drugačijoj situaciji. Ovaj put igrači će biti pod mnogo većim pritiskom i ulog je mnogo veći. Naučili smo mnogo toga iz prethodnih duela sa Efesom u četvrtfinalu i sigurno ćemo biti spremni za veliku borbu sa aktuelnim prvakom", dodao je on.

Pirejci su tri puta savladali CSKA na Završnom turniru u posljednjih pet godina, a svakako najupečatljiviji trijumf je onaj iz 2012. godine, kada su slavili u finalu košem u posljednjoj sekundi (62:61).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Duel Olympiacosa i CSKA na programu je 19. maja u Istanbulu, a istog dana sastaće se Real i Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi