CSKA lagano do 2:0

VTB liga

CSKA lagano do 2:0

M. Šljivak

Košarkaši CSKA pobijedili su Khimki 99:86 u drugom susretu polufinala VTB lige.

Bez većih problema su Armejci stigli do nove pobjede nad jako dobrim rivalom.

Aktuelni prvak Evrope je imao još jedno sjajno šutersko večer. Nakon prve dionice imali su sedam poena prednosti (23:16), da bi Khimki u finišu poluvremena uspio da u jednom trenutku povede, 43:41.

Ipak, CSKA odlučno doigrava završnicu prvog poluvremena. Serijom od 8:0 stekli su šest poena prednosti nakon 20 minuta igre, 49:43.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju evropskog prvaka. Prednost je rasla iz napada u napad, tim Duška Ivanovića nije imao odgovor na sjajnu igru šampiona, te je na kraju CSKA slavio pobjedu za prednost od 2:0 u seriji.

Miloš Teodosić je predvodio CSKA sa 15 poena, a interesantno je da čak sedam igrača Moskovljana bilo dvocifreno.

S druge strane Zoran Dragić je ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi