CSKA lako sa Galatasarayem
Foto: Euroleague.net

Euroliga, 25. kolo

CSKA lako sa Galatasarayem

Aktuelni prvak Evrope, moskovski CSKA, rutinski je savladao kod kuće Galatasaray rezultatom 85:69, na otvaranju 25. kola Eurolige.

Gosti iz Istanbula dobili su prvu četvrtinu sa 17:13, ali je CSKA u drugoj četvrtini u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu i na pauzu otišao sa prednošću od 17 poena (46:29).

U drugom poluvremenu viđena je izjednačena borba na obje strane, tako da je domaćin na kraju zabilježio siguran trijumf.

Kod domaćina najefikasniji je bio Nando De Colo sa 22 koša, dok je goste predvodio Vladimir Micov sa 18 postignutih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Moskovljani su ovim trijumfom preuzeli lidersku poziciju na tabeli (19-6), dok je Galatasaray 14. sa samo osam pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi