CSKA nakon produžetka slavio protiv Galatasaraya

Gostima nije pomogao ni sjajni Zoran Erceg

CSKA nakon produžetka slavio protiv Galatasaraya

Košarkaši moskovskog CSKA slavili su u odličnoj utakmici 13. kola grupe F Top 16 faze Eurolige nakon produžetka protiv Galatasaraya rezultatom 86:85.

CSKA je u izjednačenoj utakmici pred domaćim navijačima upisao 11. pobjedu u To 16 fazi, dok je Galatasaray ovim porazom sam sebi zakomikovao situaciju uoči posljednjeg kola.

Utakmica je od samog početka bila potpuno izjednačena, a domaći igrači su uz veliku podršku navijača na kraju ipak uspjeli opravdati epitet favorita i slaviti pobjedu.

Sasha Kaun je sa 14 poena bio najefikasniji igrač moskovskog tima, Miloš Teodosić je dodao 13, a Nenad Krstić i Sonny Weems po 12 poena.

U redovima Galatasaraya fantastičnu utakmicu je odigrao Zoran Erceg sa 35 poena i 9 skokova, dok je Malik Hairtson dodao 13 poena. Bivši reprezentativac naše zemlje Henry Domercant za 4 minute nije uspio postići poene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.