CSKA pao u Španiji, Darussafaka sigurna kod kuće

Euroliga

CSKA pao u Španiji, Darussafaka sigurna kod kuće

D. Vejo

U okviru 26. kola Eurolige večeras su odigrana četiri susreta.

Košarkaši Baskonije slavili su večeras u prepunoj Fernando Buesa areni protiv aktuelnog prvaka CSKA rezultatom 79:78, po četvrtinama je bilo 18:14, 16:19, 27:21 i 18:24.

U prvom poluvremenu, domaćin je imao blagu inicijativu. Moskovljani su držali rezultatski priključak, pa je tako nakon dva kvartala na semaforu stajalo plus jedan za košarkaše Baskonije (34:33).

Nakon predaha, ponovo je bolje zaigrao domaći sastav. Larkin i Hanga bili su neumorni u trećoj četvrtini koju Baskonija dobija rezultatom 27:21, pa tako prije posljednjeg perioda ima prednost od plus sedam (61:54). CSKA je konsolidovao redove u posljednjih 10 minuta, ali to nije bilo dovoljno da stignu do potpunog preokreta.

Do pobjede je Baskoniju predvodio Hanga sa 15 postignutih poena, dok se kod gostiju istakao De Colo sa 22.

Drugi susret bio je onaj gdje su snage u Grčkoj odmjerili domaći Olympiacos i turski Galatasaray. Gosti su slavili rezultatom 71:80.

Kod crveno-bijelih najefikasniji su bili Green i Printezis sa učinkom od 14 ubačenih koševa, dok je u redovima turske ekipe raspoložen bio Micov sa 18.

Treći meč odigrali su Darussafaka i Barcelona. Ekipa iz Istanbula pobjedila je rezultatom 67:56. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Clyburn sa 15 poena, a kod Španaca je raspoložen bio Perperoglou sa 16.

U četvrtoj utakmici koplja su ukrstili Unics i Žalgiris u Kazanju, a čitav plijen odnijeli su gosti slavivši sa 80:82. Langfor je bio najistaknutiji pojedinac u domaćem sastavu sa velikih 27 koševa, dok je u pobjedničkoj ekipi zablistao Jankunas sa 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti