CSKA porazio Baskoniju na krilima Teodosića
Foto: EPA

Prva utakmica četvrtfinala Evrolige

CSKA porazio Baskoniju na krilima Teodosića

D. Rakanović

Košarkaši CSKA savladali su na domaćem parketu Baskoniju sa 98:90 u prvoj utakmici četvrfinala Evrolige.

Domaća ekipa je tokom utakmice imala dva puta dvocifrenu prednost, ali su se uporni  gosti vraćali. Utakmica je prelomljena u posljednja dva minuta utakmice kada je CSKA vezao deset poena. 

Domaćin je bolje ušao u utakmicu i nakon prvog perioda imao sedam poena prednost (26:19). U drugom periodu, španski tim igra bolje i uspijeva da smanji zaostatak na samo četiri poena (44:40). Drugo poluvrijeme je bolje otvorio CSKA, te nakon tri četvrtine došao do dvocifrene prednosti  (72:62). U posljednjem periodu viđeno je mnogo uzbuđenja. Baskonija se nije predavala i iz minute u minuti je smanjivala prednost ruske ekipe. Imali su gosti na dva minuta prije kraja poenima Shengelije dva poena prednosti (88:90). Ipak, CSKA preko Teodosića i De Coloa vraća prednost domaćima i rješavaju pitanje pobjednika.  

CSKA je do pobjede predvodio Miloš Teodosić sa 22 poena i pet asistencija. Pratili su ga Nando De Colo sa 17 i Cory Higgins sa 12 poena. 

Kod Baskonije se istakao Shane Larkin sa 17 poena, a Rodrigue Beaubois je dodao 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Drugi meč ove serije igra se u četvrtak, 20 aprila ponovo u Moskvi sa početkom od 19 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi