CSKA poveo sa 1:0
Erazem Lorbek

Euroliga, četvrtfinale

CSKA poveo sa 1:0

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici košarkaške Eurolige CSKA je protiv Partizana poveo sa 1:0 u seriji. Moskovljani su na svom parketu, u meču sa veoma malim brojem poena nadigrali sastav «crno-belih» rezultatom 56:47.

Susret nije opravdao očekivanja. Bila je to teška, rovoska borba u kojoj su odbrane bila na visini zadatka.

Partizan je podbacio, u prvoj četvrtini postigao je samo tri poena (3:13), ali ni domaći nisu briljirali, no ipak su stigli do trijumfa.
Prvo ime susreta bio je Viktor Khryapa koji je uz 8 poena, dodao 10 skokova i 4 asistencije. Jedini dvocifren u timu domaćina bio je Lorbek sa 16 koševa. U gostujućem timu Tripković sa 12 poena jedini je bio na visini zadatka.
Druga utakmica u seriji koja se igra na tri pobjede na programu je već 26. marta u 18.30 sati.

video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.