CSKA pregazio Žalgiris u Kaunasu

Sigurna pobjeda Moskovljana

CSKA pregazio Žalgiris u Kaunasu

Košarkaši CSKA iz Moskve su u utakmici šestog kola grupe F TOP 16 faze Eurolige sa visokih 94:59 slavili u Kaunasu nad Žalgirisom.

CSKA je od starta nametnuo svoj ritam igre i na odmor je otišao sa prednošću od 15 poena. Do kraja utakmice, prednost Moskovljana je rasla sve više i na kraju se utakmica završila pogubno za ekipu Žalgirisa, koja je ostala 'zaleđena' na -35.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Miloš Teodosić sa 20 ubačenih poena, dok je u Žalgirisu najraspoloženiji bio Jankunas sa 16 poena.

CSKA sada zauzima drugo sa četiri pobjede i dva poraza, dok je Žalgiris posljednji sa samo jednom pobjedom iz šest utakmica. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa F:

Žalgiris - CSKA 59:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi