CSKA protiv Baskonije, Fener gostuje u Atini

Top 8 faza Eurolige

CSKA protiv Baskonije, Fener gostuje u Atini

E. Škorić

U utorak se igraju prvi mečevi Top 8 faze Eurolige, a otvorit će ga duel u Moskvi.

Meč u Moskvi igraju CSKA i Baskonia, ekipe koje igraju uglavnom napadačku košarku, pa bi moglo biti dosta efikasno u njihovim duelima i naravno nije tajna kome pripada uloga favorita.

Moskovljani su izraziti favoriti protiv bilo koje evropske ekipe u ovom trenutku, mada će gosti iz Španije tražiti svoju šansu, posebno u domaćim mečevima.

"Top 8 je faza u kojoj su iznenađenja moguća, ali ne verujem da će ih biti u Moskvi. Dobro smo se pripremili i očekujemo plasman među četiri najbolje ekipe", rekao je Miloš Teodosić, playmaker moskovsog tima.

U drugom meču sastaju se Panathinaikos i Fenerbahče. Grčki tim je u ligaškom dijelu sezone slavio na svom terenu sa 81:70, do je u Istanbulu teško poražen, rezultatom 84:63. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Susret CSKA - Baskonia igra se od 19, a PAO - Fenerbahče od 20 sati, dok su sutra na rasporedu dueli Olympiakosa i Efesa, te Reala i Darussafake. Igra se na tri pobjede, po sistemu 2-2-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi