CSKA razbio Real Madrid za treće mjesto

Euroliga

CSKA razbio Real Madrid za treće mjesto

E. Škorić

Košarkaši CSKA Moskve ostvarili su ubjedljivu pobjedu nad Real Madridom u meču za treće mjesto Eurolige.

CSKA i Real igrali su meč za treće mjesto prije finalnog meča, a Armenci su ubjedljivo stigli do pobjede rezultatom 94:70.

Moskovljani su prvu četvrtinu dobili sa 23:10, a na poluvremenu su vodili 45:32.

Ni u nastavku se ništa nije mijenjalo, CSKA je bio znanto bolji i na kraju je stigao do izuzetno lagane pobjede i utješne medalje.

Kyle Hains je sa 14 poena i sedam skokova bio najbolji kod CSKA, dok je Aaron Jackson imao učinak od 13 poena i pet skokova, dok je i Nando De Colo ubacio 13 poena.

U sastavu Reala po 11 poena imali su Gustavo Ayon i Maciulius . Podsjeaćamo, finale se igra večeras u Istanbulu, a sastaju se Fenerbahče i Olympiakos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi