CSKA se kockao u Malagi, ali ipak pobijedio
Foto: EPA

Euroliga, 9. kolo

CSKA se kockao u Malagi, ali ipak pobijedio

M. Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA pobijedili su kao gosti Unicaju u Malagi rezultatom 80:89.

Većim dijelom ovog meča Moskovljani su vodili, ali su na kraju umalo prokockali stečeno vodstvo.

Nakon prve dionice gosti su imali plus 11 (16:27) i činilo se kako idu ka laganoj pobjedi, ali Unicaja je uspjela da se vrati i da dođe na minus jedan u finišu prve dionice, no ruski tim uspijeva ponovo da podigne prednost i na odmor odlazi sa plus sedam 39:46.

Uspjeli su Armejci da prokockaju vodstvo i dozvolili su domaćoj ekipi da ode na plus šest u nekoliko navrata, a u posljednjih deset minuta meča Unicaja ulazi sa dva poena prednosti, 65:63.

Međutim, u finišu meča CSKA je ipak uspio da prelomi meč. Napravili su seriju od 8:0 u ključnim trenucima, to im je bilo dovoljno da završe posao u ovom susretu i da dođu do sedme pobjede u sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sergio Rodriguez sa 21 poenom, dok je kod Unicaje James Augustine sa 18 poena i devet skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi