CSKA siguran protiv Unicsa, Darussafaka zaustavila Galatu

Euroliga

CSKA siguran protiv Unicsa, Darussafaka zaustavila Galatu

D. Vejo

Košarkaši CSKA i Darussafake zabilježili su večeras pobjede u okviru 28. kola Eurolige.

Moskovljani su u Kazanju bili bolji od domaćina Unicsa rezultatom 74:85, po četvrtinama je bilo 18:25, 15:19, 24:30 i 17:11.

CSKA je od prvog sudijskog zvižduka krenuo po sav plijen. U prvoj četvrtini napravili su prednost od sedam poena, da bi u nastavku istu samo povećavali pa se tako na odmor odlazi pri rezultatu 33:44.

Treći period donio je isti scenario. Ponovo je CSKA na krilima Miloša Teodosića i De Coloa kvartal riješio u svoju korist te tako meč mirno priveo kraju.

U pobjedi CSKA istakao se De Colo sa 22 ubačena poena, dok je to u redovima Unicsa bio Langford sa 17. Vrijedno pomena je i to da je Miloš Teodosić večeras ostvario double-double učinak (12 poena i 12 asistencija).

Drugi susret bio je onaj gdje su snage odmjerili istanbulski Darussafaka i Galatasaray. Domaćin je slavio rezultatom 73:67.

Najefikasniji igrač domaće ekipe bio je Wanamaker sa 22 postignuta koša, a u Galati je najraspoloženiji bio Micov sa 17.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi