CSKA umalo prokockao 30 poena prednosti protiv Fenera

Meč za treće mjesto

CSKA umalo prokockao 30 poena prednosti protiv Fenera

E. Škorić

Košarkaši CSKA Moskve pobijedili su Fenerbahče sa 86:80 u meču za treće mjesto na završnom turniru Eurolige.

Nakon poraza od Olympiakosa, u meču u kojem su bili na pragu finala, Moskovljanima je ostalo da se bore za treće mjesto na Final Fouru.

CSKA je ipak uspio da savlada Fener iako su zamalo prokockali veliku prednost. 

Rusi su imali plus 14 nakon prve dionice (27:13) i na poluvremenu je bilo 24 razlike (48:24). Činilo se da je meč riješen, ali Fenerbahče u nastavku umalo dolazi i do potpunog preokreta.

U trećoj četvrtini je Fener slavio sa 31:18 i u potpunosti se vratio u meč. Dvije minute prije kraja bilo je neriješeno, no na kraju je CSKA ipak slavio sa 86:80.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Moskovljane je predvodio Nando De Colo sa 17 poena, dok je Nichols ubacio 14, a Aaron Jackson 12 poena. Goudelock je u Feneru bio najbolji sa 24 poena, dok je Bjelica ubacio 18, a Zisis 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.