Čudesan meč i trijumf Reala protiv Valencije
Foto: EPA

Dončić i Randolph dominirali

Čudesan meč i trijumf Reala protiv Valencije

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su na gostovanju u velikom derbiju 4. kola ACB lige aktuelnog prvaka Valenciju rezultatom 86:82.

Zaista fantastičnu košarku pružila su ova dva dva tima, a Real je na kraju bio za nijansu bolji i došao je do pobjede u ovom meču.

Real je vodio većim dijelom utakmice. Tokom prve dionice su imali konstantnu prednost, ali su domaći košarkaši nakon 10 minuta igre imali poen prednosti, 18:17.

Kontrolisali su Kraljevi igru i u nastavku meča. Maksimalna prednost tokom drug dionice bila je plus devet, a na pauzu gosti odlaze sa plus četiri, 39:43.

Real je vodio sve do na tri minute prije kraja meča. Četiri trojke u nizu Valencije i serija od 12:1 donijeli su im prednost od 80:79, ali daleko od toga da je meč bio završen.

Čudesna košarka je viđena sa obje strane. Na kraju je meč presudila trojka Jeffa Taylora i Real je došao do pobjede u velikom derbiju.

Anthony Randolph je sa 18 poena i šest skokova predvodio Real, Luka Dončić je ponovo bio fantastičan sa double-double učinkom od 16 poena, 10 asistencija i čak sedam skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Na drugoj strani po 15 poena su ubacili Will Thomas i Tibor Pleiss.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi