Čudesan nastup Nurkića u pobjedi Portlanda

Sjajan učinak bh. košarkaša

Čudesan nastup Nurkića u pobjedi Portlanda

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić pružio je večeras jednu od najboljih utakmica karijere. Portland Trail Blazersi su u sjajnom meču pobijedili na svom parketu Oklahoma City Thunder rezultatom 114:109, a najzaslužniji za trijumf Blazersa bio je bh. centar.

Dobro je Portland ušao u meč. Sredinom igre u prvoj dionici imali su 12 poena prednosti (20:8), ali se Oklahoma zahvaljujući nevjerovatnom Russellu Westbrooku uspjela potpuno vratiti u meč. 

Nakon prve četvrtine Trail Blazersi su imali samo plus dva (26:24), da bi i u drugoj dionici većim dijelom imali vodstvo. Ipak, Thunder serijom od 12:0 u finišu prvog dijela preokreće rezultat i na odmor odlazi sa tri poena prednosti, 60:57.

Dosta izjednačen meč igrao se u trećoj dionici. Thunder je uspio zadržati prednost (85:81), a sami finiš donio je dosta uzbuđenja.

Imao je Thunder plus sedam na pet minuta do kraja. Tada im se ukazao fantastični Jusuf Nurkić. Igrao je čudesnu odbranu, pogađao je u napadu, a Portland je serijom od 16:0 preokrenuo meč i došao je do plus devet, 110:101.

Tu nije bio kraj. Greške Blazersa su uvele meč u neizvjesnost, pa je Oklahoma došla do samo minus jedan na 17 sekundi do kraja, 110:109.

Potom domaći dolaze do 112:109, Westbrook promašuje trojku, a Lillard sa slobodnih bacanja završava posao u ovom meču za trijumf Portlanda.

Nurkić je na parketu proveo 38 minuta. Za to vrijeme je ubacio 18 poena, imao je 12 skokova, šest asistencija, pet blokada i dvije ukradene lopte.

Najefikasniji je bio Damien Lillard sa 33 poena, dok je kod Thundera Russell Westbrook ubacio 45 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti