Čudesan preokret Unicaje za trofej Eurocupa
Foto: Screenshot

Preokret kao na filmu

Čudesan preokret Unicaje za trofej Eurocupa

M. Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage pobijedili su kao gosti Valenciju 63:58 u trećem susretu finalne serije Eurocupa i tako su došli do trofeja pobjednika i plasmana u Euroligu.

Na čudesan način je tim iz Malage stigao do naslova prvaka, jer su u posljednjoj dionici napravili nešto što se viđa samo u filmovima.

Valencia je vodila gotovo cijelim tokom meča, ali na dva i po minuta prije kraja Jamar Smith, koji je spavao u prvom poluvremenu, donosi prvu prednost za goste.

Ispostavilo se da je ovo ključna trojka na meču. Valencia nije imala snage da uzvrati sjajnoj igri gostu. Ubacili su svega četiri poena domaći košaraši u posljednjoj dionici, te su na kraju na nevjerovatan način izgubili finale i što je još gore, ostali su bez plasmana u Euroligu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Goste je do pobjede vodio Alberto Diaz sa 12 poena, Jamar Smith je dodao 10, dok je kod Valencije Bojan Dubljević ubacio 16 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi