Čudesni Wilbekin uništio Fenerbahče

Ubacio 30 poena za pobjedu Darussafake

Čudesni Wilbekin uništio Fenerbahče

M. Šljivak

Košarkaši Darussafake pobijedili su u 6. kolu turske Superlige na svom parketu aktuelnog prvaka Fenerbahče rezultatom 84:78.

Odličan meč je viđen u duelu ovih ekipa, a na kraju je čovjek odluke bio nevjerovatni Scottie Wilbekin koji je potpuno uništio Fener.

Uvodnih 5:0 za Darussafaku je pokazalo da će biti ozbiljan rival za Fenerbahče u ovom meču. Ipak, prvaci su uspjeli da do kraja prvog perioda preokrenu rezultat i na mali odmor odlaze sa plus tri, 15:18.

Međutim, fantastični Scottie Wilbekin je nosio Darussafaku koja je potpuno pregazila protivnike u drugoj dionici i na odmor domaći košarkaši odlaze sa 12 poena prednosti, 45:33.

Fener je ostao bez Jana Veselog koji je isključen, imali su problema sa ličnim greškama, ali su do samog kraja ostali u igri.

Uspjeli su da se potpuno vrate u meč u trećem periodu. Smanjili su zaostatak na minus pet (59:54), da bi u posljednjoj dionici u jednom trenutku čak i poveli, 64:65.

Ipak, protiv Wilbekina nisu mogli. Amerikanac je preuzeo sve u svoje ruke kada je trebalo, pogodio je odlučujuću trojku za plus četiri na osam sekundi do kraja i na kraju je Darussafaka došla do pobjede u ovom duelu.

Wilbekin je meč završio sa 30 poena, dok je kod tima Željka Obradovića najefikasniji bio Brad Wanamaker sa 22 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi