Curry blistao u pobjedi Golden Statea, Nurkić bez minutaže

NBA

Curry blistao u pobjedi Golden Statea, Nurkić bez minutaže

U noći s utorka na srijedu odigrano je pet utakmica u NBA u kojim su postignuti manje-više očekivani rezultati.

Gledajući formu i imena klubova, najzanimljivije je bilo u Miamiju gdje su se sastali Miami Heat i Golden State Warriors. Uspješniji su bili gosti koji su slavili rezultatom 114:97 uz blistavu partiju Stephena Curryja koji je ubacio 40 poena.

Curry je za 37 minuta šutirao osam od jedanaest za tri poena čime je potvrdio da je trenutno vjerovatno najbolji šuter u NBA i da je u fenomenalnoj formi. Bosh je bio najbolji u timu Miamija sa ubačenih 26 poena.

Denver našeg Jusufa Nurkića slavio je na domaćem terenu protiv ekipe Chicago Bullsa sa 114:109. Naš reprezentativac ni ovog puta nije učestvovao u pobjedi svog tima kojeg je sa 20 poena predvodio Lawson. Najefikasniji igrač susreta bio je Butler sa 32 postignuta poena. 

Milwaukee je kod kuće slavio protiv Detroita sa 98:86, dok je Atlanta na gostujućem terenu savladala Washington. New Orleans je na domaćem terenu poražen od Sacramenta sa 99:89 za koji su Cousins i Casspi ubacili po 22 poena.

NBA:

Washington Wizards - Atlanta Hawks 102:106
Miami Heat - Golden State Warriors 97:114
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 98:86
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 89:99
Denver Nuggets - Chicago Bulls 114:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije