Curry briljirao protiv Houstona, novi poraz Dallasa

Odigrano pet utakmica na NBA parketima

Curry briljirao protiv Houstona, novi poraz Dallasa

E. Čaušević

U noći sa utorka na srijedu na NBA parketima odigrano je pet utakmica.

Košarkaši Golden State Warriorsa bili su bolji od ekipe Houston Rocketsa rezultatom 123:110. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Stephen Curry koji je Houstonu ubacio 35 poena, uz devet asistencija i pet skokova. U ekipi Warriorsa još je istakao Barnes sa 19 poena.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio James Harden koji je postigao 37 poena, te je dodao po pet skokova i asistencija. Pored Hardena bolji od ostalih bio je Ariza sa 19 poena.

Odličnu utakmcu odigrali su Dallas Mavericksi i Utah Jazz, a nakon produžetka pobjedu su upisali košarkaši Utaha (121:119). U dosta izjednačenoj utakmici pobjedu je slavio Utah Jazz iako su košarkaši Dallasa pred zadnju četvrtinu imali devet poena prednosti.

U produžetku Utah je bio bolji sa 11:9 i tako stigao do nove pobjede. Najefikasniji u gostujućem timu bio je Hood sa 29 poena, dok je Hayward dodao 20. U ekipi Dallasa istakao se Parsons sa 24 ubačena poena.

San Antonio Spursi ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Miami Heata (119:101), dok su košrkaši Washington Wizardsa slavili u New Yorku protiv Knicksa sa 111:108. Pobjedu je upisao i Malwaukee Bucks protiv Boston Celticsa (112:111).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti