Curry im i ne treba: Thompson i Green uništili Portland

Golden State poveo u seriji

Curry im i ne treba: Thompson i Green uništili Portland

E. Škorić

Golden State lako se obračunao sa Portlandom u prvom susretu polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji.

Iako bez Stephana Curryja, Warriorsi su slavili rutinski, rezultatom 118:106, te su poveli u seriji s 1:0 i ako ovako budu igrali za dva dana, neće imati problema da dođu i do druge pobjede.

Dobar dio posla završili su Ratnici nakon prve četvrtine, budući da su vodili 37:17. TrailBlazersi su zaigrali malo bolje u drugoj dionici, pa su do poluvremena smanjili zaostatak na 14 poena, a bilo je i minus 10 u nekim trenucima.

U nastavku Golden State nastavlja da dominira, odlazi ponovo na nedostižnu prednost i na kraju mirno završava meč.

Klay Thompson je ubacio 37 poena uz 50 posto šut iz igre (14-28), dok je sjajni Danny Green ubacio 23 poena iz 13 skokova i 11 asistencija, čime je nastavio serije triple-doublova.

U sastavu Portlanda Damian Lillard je ubacio 30 poena uz pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi