Curry ima magični štapić za Čarobnjake, osam trica Lovea

NBA liga

Curry ima magični štapić za Čarobnjake, osam trica Lovea

Noć sa utorka na srijedu ponudila je svega četiri duela u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. 

Lošu seriju rezultata Washington Wizardsi su nastavili i nakon domaće utakmice sa Golden State Warriorsima koji su na kraju rezultatom 114:17 trijumfovali u DC-u. Goste je predvodio sjajni Steph Curry koji je ubacio 32 poena, dok je Thompson postigao 17 poena. Veteran Paul Pierce bio je jedini koji je mogao parirati gostima sa 26 ubačaja. Bila je ovo 44. pobjeda da Ratnike u ovoj sezoni.

Cleveland Cavaliersi su protekle noći slavili po 36. put u ovoj sezoni. Cavsi su sa 102:93 pobijedili na gostovanju kod Detroit Pistonsa, a ponajviše zahvaljujući sjajnom Kevinu Loveu. Krilo gostiju postiglo je 24 poena, a zanimljivo je da je sve poene na ovome meču Love postigao šutevima za tri poena. Od četrnaest pokušaja Love je pogodio osam. Devetnaest poena pridodao je i LeBron James, dok je Irving postigao jedan manje. Kada je riječ o domaće sastavu Jackson je ubacio 22, a Caldwell-Pope 21 poena, ali za nešto više od 34. ovosezonskog poraza to nije bilo dovoljno.

Kada u sastavu Oklahome nema Kevina Duranta, zna se na čija pleća pada najveća odgovornost, a to je Russell Westbrook potvrdio i protekle noći u duelu sa Indiana Pacersima. Westbrook je postigao za njega, reklo bi se, skromnih 20 poena, ali pored toga je zabilježio 11 skokova i 10 asistencija kojima je kompletirao "triple double" učinak. Najefikasniji igrač u pobjedi Thundera (105:92) bio je Ibaka sa 23 poena, dok je Miles postigao 21 za goste.

U posljednjem susretu koji je odigran sinoć Mavsi su na domaćem terenu rezultatom 99:92 savladali Toronto. Monta Ellis je predvodio Dallas sa 20 poena, Dirk Nowitzki je dodao 18, dok su važnu ulogu u pobjedi Mavericksa odigrala dvojica igrača sa klupe. Devin Harris je ubacio 14 poena, J.J. Barea jedan manje što je bila jedna od prelomnih statistički tačaka ovoga meča. DeRozan sa 18 poena bio je najraspoloženiji igrač kanadskog tima.

Rezultati:
Washington Wizards - Golden State Warriors 107:114
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 93:102
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 105:92
Dallas Mavericks - Toronto Raptors 99:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.