Curry odveo Golden State na korak od velikog finala

Na pobjedu od finala

Curry odveo Golden State na korak od velikog finala

M. Šljivak

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su sinoć na gostovanju Houston Rocketse 115:80, te su poveli s 3:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

Rocketsi samo na otvaranju meča imaju u dva navrata po tri poena prednosti, ali ostatak meča potpuno pripada timu iz Oaklanda, koji je sada na korak od velikog finala NBA lige.

Nakon prve dionice Warriorsi su imali 12 poena prednosti (30:12), da bi zahvaljujući Stephenu Curryju prednost do poluvremena narasla na 25 poena razlike, 62:37.

Nisu se Rocketsi uspijevali vratiti u meč. Jednostavno ih večeras nije išlo, a svaku grešku su Warriorsi kažnjavali, te su na kraju slavili pobjedu od 35 razlike.

Golden State je tako stigao do vodstva od 3:0 u finalu Zapadne konferencije i jedna pobjeda ih dijeli od velikog finala.

Stephen Curry je susret završio sa 40 poena, Thompson i Green su dodali po 17, dok je kod Houstona najefikasniji bio James Harden sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.