Curry protiv Minnesote najavio spektakularnu sezonu

Trijumf Warriorsa

Curry protiv Minnesote najavio spektakularnu sezonu

M. Šljivak

Golden State Warriorsi pobijedili su u predsezonskoj utakmici u Kini Minnesota Timberwolvse rezultatom 142:110.

Warriorsi su u ovom meču lagano stigli do pobjede. Obje ekipe nisu ni pomišljale da igraju odbranu, pa je utakmica bila izuzetno atraktivna. 

Na kraju su postignuta čak 252 poena, Warriorsi su posao u ovom meču završili u drugom poluvremenu kada su potpuno razbili Minnesotu.

Stephen Curry je u ovom meču bio potpuno nezaustavljiv. Ubacio je 40 poena uz osam asistencija i šest skokova, a u posljednjoj dionici uopšte nije igrao.

Klay Thompson je dodao 28 poena, Kevin Durant 22, dok je kod Minnesote Karl Anthony Towns meč završio sa 16 poena.

Ovakva igra Curryja u predsezoni sigurno je znak da će Curry i Warriorsi u novoj NBA sezoni biti glavni kandidat za titulu prvaka, koju brane iz prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi